HYC Fintro is zaterdagavond in eigen huis zwaar onderuit gegaan tegen White Caps Turnhout, ze verloren de belangrijke wedstrijd met 2-6. Als Turnhout zondag in eigen huis wint, zijn ze kampioen van België.

De wedstrijd nam een nerveuze start, voor beide ploegen stond er veel op het spel. De winnaar van deze 5de wedstrijd heeft nog 1 overwinning nodig om het kampioenschap te winnen. De zenuwen stonden daarom strak gespannen en al snel kookten de eerste potjes over, de incidenten waren talrijker dan de doelpogingen.

Na 9’57” slaagde HYC er dan toch in om de score te openen. Op aangeven van Matt Crowell en Kyle Doucet deponeerde Vincent Morgan de puck achter Bielik. Herentals had de betere kansen, maar slaagde er niet meer in om te scoren, zodat de eerste periode werd afgesloten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede periode stonden er 2 andere ploegen op het ijs. Daar waar in de eerste periode HYC de betere was, moesten ze nu het spel ondergaan. Turnhout daarentegen was veel agressiever uit de kleedkamer gekomen en na 21’37”  hing Ryan Petersen de bordjes weer gelijk na assist van Armando Scarlato Jr en Marek Jancek.

HYC probeerde het tij te keren en kreeg verschillende kansen tijdens powerplay, maar vond telkens een uitstekend keepende Bielik op hun weg. Turnhout daarentegen was efficiënter en scoorde na 31’05” de 1-2 via Mc Kague op aangeven van Bartek en Ziarny. Goed 4 minuten later werd HYC weer overrompeld en kon Robert Ross de 1-3 scoren (Petersen-Mikkelsen). (0-3)

In de derde periode startte HYC met 2 man meer op het ijs, maar het slaagde er niet in om de bakens te verzetten, de puck wilde er niet in. En zoals in dat geval wel meer gebeurd, viel het doelpunt aan de andere kant. Ziarny scoorde de 1-4 na pass van Mc Kague en Niki De Herdt Turnhout stond onder stoom en kwam er meerdere malen gevaarlijk uit en na 51’20”resulteerde dit wederom in een doelpunt, gescoord door Scarlato Jr na voorbereiding van De Herdt en Mikkelsen.

Herentals slaagde er dan toch nog eens in om de Turnhoutse goalie te verschalken, Mitch Morgan werkte af na assists van Ben Torremans en Timo De Win, 2-5. Bij HYC had ondertussen Sven Van Buren de kleedkamer moeten opzoeken na een blessure. HYC moest de kelk tot op de bodem ledigen en na 58’24” legde Ross de eindstand vast: 2-6 en White Caps op 1 overwinning van de landstitel. (1-3)

Engelen buiten strijd
HYC kan de laatste wedstrijden van het kampioenschap geen beroep meer doen op defense Jens Engelen. Op training geraakte zijn schouder uit de kom. Woensdag volgt nog een bezoek aan de dokter voor een verdere evaluatie. Een operatie is niet uitgesloten. Hoe dan ook wacht Jens een lange revalidatieperiode.

Foto's: Peter Vissers/Nnieuws